Grundläggning

Grundläggning

Ska du bygga ett nytt hus och behöver hjälp med grundläggning? Kanske ett attefallshus, en maskinhall, ladugårdsbyggnad, industribyggnad eller gödselbrunn? Vi har god erfarenhet, bred maskinpark och bra kontakter med lokala pålnings-, betong-, och sprängningsarbetare.
Kontakta oss genom att fylla i kontaktformuläret på sidan så ringer någon av oss på Br. Carlsons Entreprenad AB upp er och bokar in ett platsbesök.

Att tänka på vid byggnation av villa…  

Efter att ni bestämt er om vilket hus ni vill bygga skall ni skicka in bygglovshandlingar till kommunen. Handläggningstiden för detta varierar mellan olika kommuner och under tiden kan det vara klokt att kolla runt och kontakta olika hantverkare, glöm inte kolla referenser! Vi samarbetar med lokala firmor inom de flesta yrkeskategorier och kan ge er tips om vart ni kan vända er.
Det är också bra att tänka på massbalanseringen, alltså att placera huset på en lämplig höjd för att slippa komplettera eller köra bort mycket massor. Vi kan hjälpa er med rådgivning om detta utefter förutsättningarna på er tomt.

Hur går markarbetet till för en villagrund?

Innan snickarna kan börja måste markarbetet göras. Genom er ritning kan vi göra markarbetet som krävs innan gjutningen av plattan görs.

Kortfattat består markarbetet för en villagrund av att man schaktar av lösa jordmassor till fast material, därefter lägger man ut geotextil och gör all rördragning. När rördragningen är klar läggs makadam ut och en bädd av flis som sedan form-/kantelement placeras på.

Beroende på förutsättningar på plats kan man behöva utföra tex. sprängningsarbeten innan grundläggningen påbörjas. Ibland krävs det även att man grundförstärker med hjälp av pålning. Vi har goda kontakter med lokala firmor för dessa arbeten.

I många fall är det inte bara markarbetet för villagrunden som vi utför. Vi hjälper även till med infart, parkeringsytor, grovplanering av tomt, markarbete för garage, schaktarbeten för bland annat vatten, avlopp, el.
Självklart hjälper vi även till med finplaneringen efter ert projekt är klart. Klicka vidare under tjänster ”finplanering” för mer information och bilder.

Hör gärna av er till oss så förklarar vi mer och ger referenser.

14243343516-forstabild78910111121131