Om företaget

En stark samarbetspartner när det gäller!

Lång branscherfarenhet


År 1986 köpte Christer Carlson, en av ägarna till företaget, sin första entreprenadmaskin och startade en enskild firma. Christer utförde en del egna jobb men arbetade också under många år som inhyrd på större firmor runt Göteborg och fick genom sitt engagemang och intresse både erfarenhet och kompetens.

År 1997 ombildades företaget till Br. Carlsons Entreprenad AB som idag ägs och drivs av de tre bröderna Christer, Göran och Robert Carlson. Den första anställde började år 2002 och idag sysselsätter Br. Carlsons Entreprenad AB runt 15 personer. Vår utgångspunkt är i Kärna och här har vi kontor, uppställningsplats och lager. Vi åtar oss de mesta inom markarbeten och är verksamma runt Kungälv, Stenungsund, Tjörn och Orust men även Göteborg med omnejd.

Med vår kunniga personal och breda maskinpark kan vi åta oss många olika typer av arbeten och klarar de miljökrav som ställs för arbeten i stadskärna tex. buller, energiförbrukning och utsläpp.

Vi strävar alltid efter nöjda kunder och kvalitet! Om du anlitar oss på Br. Carlsons Entreprenad AB ska du känna dig trygg med ditt val.

Miljö

Miljöfrågorna har aldrig varit mer aktuella än nu och för oss är det självklart att vi ska göra det vi kan för att bidra till en bättre miljö! Vi har bland annat installerat 126st solpaneler på vår lagerbyggnad som under 2019 producerade ca 35000kwh, vilket motsvarar ca 65% av vår årsförbrukning.

Vi ser också noggrant efter vår maskinpark och byter ut gamla mot nya miljöanpassade maskiner som är mer bränslesnåla med god komfort vilket också bidrar till en bättre arbetsmiljö för våra anställda. Till våra småmaskiner används miljöbensin och miljödiesel. Vi förebygger problem genom att se till så våra maskiner och bilar är i gott skick och utför service regelbundet i vår verkstad.

​​​​​​​Vår personal bidrar genom att samåka till arbetsplatserna och planerar sitt arbete för att slippa onödiga transporter. Tillsammans arbetar vi för att bli mer digitaliserade och med fördel kan vi både skicka kundfakturor och ta emot leverantörsfakturor via e-post.

Vi arbetar aktivt med att hitta både miljö- och kostnadseffektiva lösningar.

Personal

En av våra främsta styrkor på Br. Carlsons Entreprenad AB är vår kompetenta personal. Vi värnar om våra anställda och för oss är det viktigt att trivas och ha roligt på jobbet. Vi arbetar aktivt med sammanhållningen genom att anordna träningstillfällen en gång/vecka och genom att hitta på roliga aktiviteter tillsammans.
​​​​​​​
För oss är det viktigt att personalen känner sig delaktiga i verksamheten och i de val och investeringar som görs. Vi ser till att förmedla information och ta emot önskemål genom våra kontinuerliga möten tillsammans där vi diskuterar aktuella ämnen. Genom vår särskilt anpassade utrustning och hjälpmedel förebygger vi belastningsskador.

Engagemang

Vi har över 30 års erfarenhet i ryggsäcken vilket gör att vi har en bred kunskap och ser både lösningar och möjligheter i de arbeten vi åtar oss. Genom vårt engagemang och kvalitet skapas nöjda kunder.
​​​​​​​
Vi engagerar oss även i lokala frågor för att bland annat få kommunalt vatten/avlopp till landsbygden och genom vår täckdikningsutrustning kan vi hjälpa våra bönder till bättre skördar. Vi värdesätter vår landsbygd och trivs med att verka lokalt.
Br. Carlsons Entreprenad är medlem i AvloppsguidenME (Maskinentreprenörerna)Schakt i Väst och Företagarna.